8 Ocak 2013 Salı

Windows 8'de CD / DVD Sürücü Gözükmüyorsa Ne Yapmalıyız?


indows 8'de CD / DVD Sürücü Gözükmüyorsa Ne Yapmalıyız?

Windows 8'in geçtiğimiz aylarda yayınlanan Developer Preview ve Consumer Preview ne kadar çok kişinin ilgisini çekse de, henüz beta aşamasında olduğu için bazı bilgisayarlarda çeşitli sorunlar çıkarmaktadır. Bu tür soruların Ekim 2012'de çıkacak olan kararlı sürümde kesinlikle giderileceğine eminiz. Fakat bu tarihe kadarwindows 8 beta yani Consumer Preview ve Developer Preview kullanan kullanıcıların sorunlarını gidermeye çalışıyoruz.



Bu yazımızda ise bazı kullanıcıların karşılaştığı CD / DVD aygıtının tanınmaması sorununu gidermeyi anlatıyoruz. Eğer windows 8 işletim sistemini bilgisayarınıza kurduktan sonra sizinde CD / DVD sürücünüze ulaşılamıyor ise aşağıdaki adımları uygulayarak bu sorunu halledebilirsiniz.

Windows 8'de CD / DVD Sürücü Tanıtımı Nasıl Yapılır?
Adım 1 : Öncelikle windows'un "Komut İstemi" 'ni Yönetici olarak çalıştırıyoruz. Bunu yapmak için "Search" kısmından "cmd" diye aratıyoruz. Karşımıza çıkan simgeye sağ tıklayarak "Yönetici olarak Çalıştır" diyoruz. Daha sonra karşımıza gelen "Çalıştır" penceresine aşağıdaki gibi "cmd" yazıp Enter tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
Adım 2 : Hemen ardından karşımıza siyah bir ekran gelecek. Bu ekrana aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi;
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Cont roller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
kodunu yazıp "Enter" tuşuna basıyoruz. Eğer karşımıza aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi "The operation completed succesfully" yazısı geldiyse, işleminiz başarılı olmuş demektir. Artık bilgisayarınızın CD / DVD sürücüsü çalışır vaziyete gelecektir. Bu işlemleri uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı tavsiye ederiz.
Not: Eğer 2 tane CD / DVD sürücünüz var ise ve ikisini de çalıştırmak istiyorsanız. Yukarıda verdiğimiz kodu uyguladıktan sonra kodun sonunda bulunan "1" rakamını "2" olarak değiştirip tekrar uygulayınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder