27 Haziran 2012 Çarşamba

Makarna Tarifi



Malzemeler:
1/2 Paket Kalem Makarna ‘penne rıgate’
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Litre Su
Tuz

Ön Söz:

Bildiğiniz gibi makarna, sade veya her çeşit sos ile yenilebilir. Herhangi bir sos ile hazırlanıp sofraya konulan makarna seçeneksizdir. Oysaki, makarna sade olarak hazırlanıp servis edilse, kişi makarnasını dilediği sos ile tüketebilir. Sade makarna için kullanılacak sos, yada katkı maddesinin sınırı yoktur. Bu seçeneklerin uygulanabilir olması için, elbette makarna sade olarak çok iyi pişirilmesi gerekir. Bunun yolu da, kalite makarna kullanmaktan geçer.



Öneriler:

Tencerede haşlama suyu fokur fokur kaynadıktan sonra önce tuz, sonra makarnayı ekleyin. Makarna haşlama sürelerini kendiniz tesbit edin. Makarnanın pişip pişmediğine karar veremeniz için, dişleriniz arasında ezdiğiniz makarna hafifçe sert olmalıdır. Makarnayı ocaktan aldıktan sonra üzerine su tutmayın, doğrudan süzün.

Maharetini Göster:

Tencere içerisine 2 litre su konulacak ve kaynatılacak. Kaynayan su içerisine 1 yemek kaşığı ‘silme’ tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından makarna ilave edilecek. Tenceredeki su tekrar kaynayıncaya kadar, makarna ara sıra karıştırılacak. Ocak ısısı hep normalde olacak, tencerenin kapağı kapatılmayacak. Ara sıra makarna karıştırılarak, makarna yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Yaklaşık 17 dakika süre bitiminde makarna ocaktan alınacak ve süzülecek. Tencere içerisine tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine makarna ilave edilecek ve karıştırılacak. Ardından makarna’ya tuz ilave edilecek ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder